В дневния ред като седма точка бе включено изслушване на министъра

...
В дневния ред като седма точка бе включено изслушване на министъра
Коментари Харесай

Трудно начало на пленарния ден: Депутатите пак се скараха за дневния ред

В дневния ред като седма точка бе включено чуване на министъра на финансите Асен Василев и на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по отношение на признатите предходната седмица законови промени, с които се приключва концесията на пристанище " Росенец ". Изслушването ще бъде взаимно и е по искане на " Възраждане ". 

Второто четене на бюджетите на ДОО и НЗОК за 2023 година станаха първа и втора точка за през днешния ден . Предложението беше направено от Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " и подкрепено от пленарната зала.

Народните представители удължиха работното си време до привършване на чуването на Асен Василев и Пламен Тончев. 

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изиска изборът на подуправители на Българска народна банка да бъде първа точка за през днешния ден . Това докара до процедурни разногласия в залата и Росен Желязков прекъсна съвещанието и свика председателски съвет. След като депутатите се събраха още веднъж, продължиха с разискване на дневния ред. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разгласи, че на съвета не е реализирано единодушие. 

Преди това Народното събрание би трябвало да избере и началник на Сметната палата и подуправители на Българска народна банка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР